Házi őrizetbe kerül Bróker Marcsi

Kun-Mediátor Marcsika D. Sándorné csaló gyanúsított
Szolnok, 2016. december 16. D. Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetője 2016. december 16-án a Szolnoki Törvényszéken, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság. A nő Bróker Marcsi néven vált ismertté. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
Házi őrizetbe kerül az a Bróker Marcsi néven elhíresült 58 éves asszony, aki a Kun-Mediátor Utazási Iroda vezetőjeként 767 embertől összesen 12 milliárd forintot csalt ki. Azért engedik ki a börtönből, mert három évnél tovább nem tarthatják letartóztatásban.
Vágólapra másolva!

Bróker Marcsinak a bíróság által meghatározott házban kell lennie, naponta csupán két órára, az ügyei intézésére és gyógykezelése miatt hagyhatja el.

Emellett nyomkövetőt kell hordania, és rendőrök is ellenőrizni fogják.

Forrás: MTI/Mészáros János

December 16-án megszűnik a letartóztatása, a büntetőeljárási törvény szerint ugyanis az,

akivel szemben tíz évnél nem súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás, legfeljebb három évig tartható letartóztatásban.

Ezután szabadlábra kell helyezni vagy - ha a letartóztatás törvényi feltételei változatlanul fennállnak - el kell rendelni a bűnügyi felügyeletét.

Bróker Marcsi ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértése miatt emelt vádat.

A bűnügyi felügyeletet elrendelő végzést az ügyész, az asszony és a védője is tudomásul vette, így az jogerős.

A vádirat szerint Bróker Marcsi a budapesti Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként

a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot csalt ki több száz ügyfeleitől.

Cége nevében 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget, főként a Karcagon és környékén élőknek. Mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak ehhez nem volt engedélye. A befolyt pénzt magára és családjára fordította, illetve, hogy a jó üzletmenet látszatát fenntartsa, az érintettek egy részét kifizette. Bróker Marcsi 2015 tavaszán elmenekült Magyarországról, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el.