Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések és válaszok órájában először Jakab Pétert, majd Harangozó Tamást tette helyre.

Jakab Péter a miniszterelnökhöz intézte kérdését, vagyis inkább felszólítását. Ebben folyamatosan arra próbálta felhívni a figyelmet, "milyen szörnyű" a magyar egészségügy állapota". Orbán Viktor válaszában felhívta Jakab Péter figyelmét arra, hogy  Kásler Miklós miniszter több ember életét mentette meg, "mint amennyit önök együttvéve", és már csak ezért is több tiszteletet érdemel a jobbikos képviselőtől - olvasható a Pestisrácok.hu oldalán. Ezután Jakab Péterhez fordulva közölte: Van itt egy – úgy tűnik, gyógyíthatatlan – feltűnésben szenvedő fiatalember, aki számtalanszor próbálkozik dühkitörésekkel a parlamentben, amire mindig higgadt választ adtunk eddig.

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 10-énForrás: MTI/Illyés Tibor

Erre pedig Jakab Péternek annyit sikerült visszavágnia, hogy "A nemzet fogja elverni a Fideszt". A miniszterelnök válaszára azonban vélhetően nem számított. Orbán Viktor azt mondta: Kellő szerénységgel megjegyzem, hogy Önök összeálltak Gyurcsány Ferenc pártjával. Az egészségügy komoly dolog, javaslom, hogy használja ki azt a kiváló lehetőséget, hogy itt vannak az államtitkárok és a miniszterek, akik kellő felvilágosítást tudnak adni arról, hogy mi a valós helyzet az egészségügyben. Ezután talán ön sem mondana ennyi banális butaságot.

Orbán Viktor: Többet várok Öntől

Harangozó Tamás a Privátkopóban megjelent cikkel kapcsolatban arra volt kíváncsi, hogy arról mi a véleménye a miniszterelnöknek. Orbán Viktor válaszában közölte: Értem, hogy közeledik az év vége, de azért többet várok öntől. Komolyan azt kérte tőlem, hogy kommentáljak egy Privátkopóban megjelent cikket? De ha már itt tartunk, azt a felismerést nyilván sikerült önnek is levonnia az említett írásból, hogy a hatóság teszi a dolgát. Ez pedig örvendetes.

Hozzátette: folyamatban levő ügyekről a miniszterelnöknek sincs joga nyilatkozni.