Tizenegy tonna élelmiszert gyűjtött a nélkülöző családoknak a NOE

2019.12.10. 13:32

Országosan 500 családhoz juttatja el a két hétvége alatt gyűjtött tartós élelmiszercsomagokat a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). 

Kardosné Gyurkó Katalin elnök a Fiatalok a kisgyermekes családokért elnevezésű országos adománygyűjtő akció kiskunhalasi záróeseményén elmondta: november 8. és 10. valamint november 15. és 17. között 23 élelmiszerüzletben gyűjtötték a felajánlásokat.

Kiemelte: ötödik alkalommal meghirdetett akciójuk során megtapasztalhatták, hogy az emberek szívesen adakoznak és állnak a jó ügyek mellé. A NOE elnöke szerint jó érzés, hogy az egyesület fiatal tagjai önkéntes tevékenységükkel ismét megtapasztalhatták, milyen fontos a jó cselekedet.

Kardosné Gyurkó Katalin hangsúlyozta: az adományok a családoknak egyfelől anyagi segítséget jelentenek, de üzenetük is van. Az, hogy a kiszolgáltatottabb, sérülékenyebb családok nem maradnak egyedül, mindig számíthatnak segítségre.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke elmondta: egyéb támogatásaiknak köszönhetően szervezetük összességében több mint kétezer családnak tud segítséget nyújtani az adventi időszakban.

Az adománygyűjtő kezdeményezés záró sajtótájékoztatójának végén a hatvan tagot számláló Fészekrakó Halas Kistérségi Nagycsaládosok Egyesületének néhány rászoruló kiskunhalasi családja már át is vehette a felajánlásokból kialakított ajándékcsomagokat.