Visszaviszik az iskolába a győri késelő diákot

2019.12.10. 07:57

A nap 24 órájában kamerés megfigyelés alatt tartják azt a győri 17 éves fiút, aki a múlt héten megkésete az osztályfőnökét. A diákot szombaton tartóztatták le, azóta egyszemélyes cellában várja a további kihallgatásokat.

A Blikk úgy tudja, a fiú azért kapott egyszemélyes cellát, mert a szabályok szerint nem zárhatják össze felnőttekkel, a fiatalkorúak börtönébe pedig egyelőre nem kerülhet, mert a további eljárás miatt Győrben kell maradnia. A rácsok mögött viszont folyamatos megfigyelés alatt tartják. 

Pszichiáterhez kellett volna mennie

Mint arról az Origo is beszámolt, az már a késelés utáni napon, múlt pénteken kiderült, hogy pár hónapja mentális problémákkal küzd a 17 éves fiú, akinek pszichiáterhez kellett volna mennie. 

Osztálytársai szerint, akik végignézték, ahogy a fiú rátámad a fizika szakos tanárnőre, a 17 éves késelő többször is azzal fenyegetőzött, hogy bántani fogja a tanárukat. A múlt csütörtöki támadás szerintük azért történt, mert a fiú hármast kapott fizikából, és elégedetleg volt a jegyével.

A gyerekek között még mindig ez a téma. A hétvégén itthon is erről beszélgettünk, próbáltuk a gyereket megnyugtatni - mondta a lapnak az egyik gyerek apja.

Forrás: kisalföld.hu/H. Baranyai Edina

A késelővel a börtönben is pszichológus foglalkozik. Véleményem szerint a legfontosabb, hogy hagyni kell őt beszélni, lehetőleg minél többet. Talán így kiderül, hogy mi volt az a stresszfaktor, ami kiváltotta nála ezt a szélsőséges reakciót" – közölte Végh József kriminálpszichológus.

Műteni kellett a tanárnőt

A tanárnő súlyos sérüléseket szenvedett, meg is kellett műteni. A fiú apja múlt pénteken látogatta meg őt a kórházban, Faragó Péter, a fiú ügyvédje szerint sokat beszélgettek a történtekről és együtt sírtak. Az édesanyja mindenben a fia mellett áll, de a család összeroppant.

Visszaviszik az iskolába

A Blikk úgy tudja, a 17 éves fiút a bűncselekmény pontos rekonstrukciójának céljából visszaviszik az iskolába, illetve kihallgatások is várnak rá.

Hozzátették, gyilkossági kísérlet miatt akár 5-15 évet is kaphat, még akkor is, ha előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy ellen követte el a gyanúsított a bűncselekményt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK