Mindenféle indoklás nélkül váltotta le a FŐTÁV vezérigazgatóját Karácsony Gergely

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely mindössze egy napot hagyott az átadás-átvételi eljárásra, indoklás nélkül eltávolította Mitnyan Györgyöt a FŐTÁV éléről. A főpolgármester korábban fél év türelmi időt ígért a fővárosi alkalmazottaknak, mint látszik, ezt az ígéretét sem tartotta be.
Vágólapra másolva!

Pár nappal az önkormányzati választást követően Karácsony Gergely azt mondta az Indexnek adott videointerjúban, hogy nem tervez tisztogatást, minden alkalmazottja fél évet kap a bizonyításra.

Kampányában egyébként végig békét ígért a budapestieknek, de nem tartotta be.

Hétfőn este a Főpolgármesteri Hivatal közölte az MTI-vel, hogy Karácsony keddi hatállyal meneszti Mitnyan Györgyöt, a Főtáv vezérigazgatóját, aki 2015 óta vezette a fővárosi céget. Mint a Hír TV műsorából kiderült, mindezt indoklás nélkül tette. "A baloldali főpolgármester mindössze egy napot hagyott az átadás-átvételi eljárás lefolytatására, és nem indokolta a döntését" - mondta a hírcsatornának Mitnyan, aki szerint az általa irányított társaság az elmúlt öt évben az elmúlt évtizedek eredményét hozta. Hozzátette, hogy "pártpolitikai előélete" nem passzol a mostani garnitúrához, meglátása szerint szakmai munkát végzett az elmúlt időszakban.

A cégvezetőnek feltehetően az volt a bűne, hogy a Fidesz színeiben két cikluson át vezette a XII. kerületet, majd 2010-től Tarlós István főtanácsadója lett.

A tisztogatási hullám téma volt már a parlamentben is. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta felszólalásában, hogy

a baloldal elkezdte a tisztogatást, és a saját embereiket ültetik be a fontos pozíciókba.

"Különböző pozíciókat kapott például Vásárhelyi Mária, Böhm András, az SZDSZ korábbi frakcióvezetője, és kapaszkodjanak meg, Vágó István. A kvízmester a BKV Vasúti járműjavítót fogja felügyelni. Totális abszurd, legyenek milliomosok, már ha eddig nem voltak azok. Tömött sorokban jönnek vissza azok, akiknek "szakértelmére" majdnem tönkrement az ország" - fogalmazott a politikus.

Mitnyan György Forrás: Magyar Hírlap

Emlékezetes, nem Mitnyan volt az első, akit Karácsony leváltott egy budapesti cég éléről. Múlt szerdán a Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatóját, Nagy László Albertet mentette fel posztjáról.