Újabb, hangzatos kampányígéretet nem tart be Karácsony Gergely

KARÁCSONY Gergely; TARLÓS István
Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A húszezer forintos fűtéstámogatási ígéretét sem tartja be Karácsony Gergely. Az önkormányzati választások előtt a főváros pénzével nagyvonalúan dobálózó főpolgármester még csak a látszatát sem kelti annak, hogy komolyan gondolta a nyugdíjasok és nagycsaládosok fűtéstámogatását, hiszen még csak napirendre sem vette ennek lehetőségét.
Vágólapra másolva!

Még el sem telt két hónap az önkormányzati választások óta, máris látható, hogy Karácsony Gergely újabb fontos kampányígéretét nem tartja be. Ugyanis még október elsején, az Idősek Világnapján Karácsony jól csengő programponttal kecsegtette a nyugdíjasokat. Akkor azt mondta, hogy Zuglóban az egyik legnagyobb összegű és legnépszerűbb intézkedése a hatezer forintos fűtési támogatás, amit a nyugdíjasok és a rászoruló nagycsaládosok kapnak. A kampány hevében Karácsony gyorsan túl is licitálta magát és kijelentette, hogy megválasztása esetén

bevezeti a fűtési szezononként húszezer forintos fűtési támogatást,

amit a nyugdíjasok és a rászoruló nagycsaládosok kapnának. Erre hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében Csepel kormánypárti polgármestere, aki mint fogalmazott:

Úgy tűnik, Karácsony tényleg nagyon szerette volna megnyerni a főpolgármester-választást, és ennek érdekében képes volt bármint megígérni. Hangzatos (hazug) programpontjaiért sokan szavaztak rá, akiknek most csalódniuk kell, hiszen korábban azt is megígérte a főpolgármester, hogy nem engedi, hogy több stadion épüljön Budapesten, de ezt az ígéretét sem tartotta be, hiszen bizonyos feltételekkel ugyan, de beleegyezett, hogy az atlétikai világbajnokságnak otthont adó stadion megépüljön. Ellenben azzal szintén kampányolt, hogy a kerületekkel összefogva „talpra állítják" a budapesti egészségügyi alapellátást, a Dél-Budai Centrumkórház beruházását mégis megakadályozza. Ellenben öt helyettese van, a teljes ciklusban ez százmilliókkal jelent nagyobb kiadást, mint elődje alatt.