Akinek több jutott, annak kötelessége segíteni annak, akinek kevesebb - mondta a KDNP parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten, amikor képviselőcsoportjának karácsonyi ajándékcsomagjait nyújtotta át rászorulóknak a Csak Egyet Szolgálat szociális segítő szervezet központjában.

A karácsony nem elsősorban az ajándékozásról, a kereskedelemről szól, hanem egészen másról. A karácsony azt jelenti, hogy Jézus Krisztus születésnapján megünnepeljük az ő személyét és azt, hogy az embert szerető Isten belépett az emberi történelembe - fogalmazott. Hozzátette: ez minket is kötelez arra, hogy egymás felé forduljunk.A helyszínválasztást azzal indokolta, hogy a segítőközpontban olyan emberek dolgoznak, akik tovább tudják adni a karácsony szellemét. 

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a párt alelnöke beszél a KDNP-frakció karácsonyi ajándékainak átadásán Budapesten, a Csak Egyet Szolgálat központjában 2019. december 11-én.Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az életnek van árnyékos és napos oldala is, minden ember életében megjelenik mindkettő, és akinek több jutott az árnyékból, segítséget kell kapjon azoktól, akiknek több jutott a napból - mondta a kormánypárti politikus. Harrach Péter szerint az ünnepi alkalom nemcsak azoknak jó, akiket megajándékoznak, hanem az ajándékozóknak is élményt jelent.

Megtiszteltetésnek nevezte, hogy pár percre a közösség befogadta őket. Azt kívánta a jelenlévőknek, hogy érezzék meg az élet szépségét, a másik emberhez való fordulás örömét.

Harrach Péter karácsonyi ajándékát adja át Budapesten, a Csak Egyet Szolgálat központjában 2019. december 11-én.Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Csak Egyet Szolgálat szociális központja 2011 januárjában nyitotta meg kapuit. Honlapjukon szerepel: új szemléletű szociális szolgálatot akartak alapítani, ahol az evangélium hirdetése együtt jár a szociális munkával.

A KDNP-frakció karácsonyi ajándékait a szolgálatnál állították össze a képviselőcsoport finanszírozásából; a több mint száz csomagba tartós élelmiszerek mellett használati cikkek: zokni, kesztyű is került a rászorulóknak.