A már megkezdett építkezések esetében hatástanulmányokat végeznek arról, hogy a teljes, vagy részleges befejezés, illetve a visszabontás jelent-e kisebb környezeti terhelést - ezt mondta Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere az épülőben lévő Liget Budapest Projekttel kapcsolatban. Ez nem jelent mást, minthogy Karácsony Gergelyék totális támadást indítottak látszatra a kormány, valójában persze a budapestiek ellen: teljes egészében leállítanák az Európa-szerte elismert beruházást. Eddig több mint 30 ezren írták alá a terv védelmében indított petíciót.

A Zugló élén (és ott persze megbukott) Karácsony Gergelyt váltó Horváth Csaba a Liget Budapest Projekt teljes visszacsinálását sem zárta ki a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtti sajtótájékoztatóján. Mint ismert, Karácsony eddig arról beszélt, hogy a projekt már elkezdett elemeinek megvalósítását nem akasztaná meg. A novemberi kormányülést követő, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján 

  • nem támogatta a Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a színház megépítését,
  • ezzel szemben igent mondott a Néprajzi Múzeumra és a Zene Házára, a színházra viszont nemet, továbbá 
  • nem zárkózott el, és lehetséges, szimbolikus dolognak tartotta a Regnum Marianum templom régi helyén való újjáépítését.

Ehhez képest erős irányváltást jelez Horváth mai bejelentése, úgy látszik, a főváros izomból menne neki a projektet támogató kormányzatnak.

A már megkezdett építkezések esetében hatástanulmányokat végeznek arról, hogy a teljes vagy részleges befejezés, illetve a visszabontás jelent-e kisebb környezeti terhelést.

- jelentette ki. A szocialista politikus azzal magyarázta meg a drasztikus lépést, hogy "a budapestiek az októberi önkormányzati választáson úgy döntöttek, nem támogatják a Városliget tönkretételét." 

Szerdán kiderült: a főváros vezetése tönkretenné a Liget Budapest ProjektetForrás: Facebook

A főváros egyébként a teljes bontással szembemenne a budapestiek akaratával: éppen ma számoltunk be róla, hogy egy kutatás szerint kétharmaduk támogatja a Liget Budapest Projektet.

Az egyedülálló fejlesztés amúgy számtalan díjat nyert Európában, legutóbb a legjobb nemzetközi középület díját vihette haza.

Jelenleg több mint harmincezer aláírásnál jár a projekt védelmében indított petíció.