Ismét sikerült újabb mélypontot elérnie a HVG nevezetű propagandaújság kisújságírójának azzal, hogy egy friss bejegyzésében védelmébe vette a szexuális zaklató Gothár Pétert. Legutóbb Burány Sándor párbeszédes képviselő űzött gúnyt a szexuális zaklatás áldozataiból. Természetesen nem az az érdekes, hogy egy hvg-alkalmazott mit ír le, hanem hogy ezt nem véletlenül teszi. Ez egy balliberális általános hangulatból adódik. Hirtelen nincs MeToo-siránkozás, van viszont a bűnös mentegetése. Hiszen a bűnös az ő világuk egyik jelképe.

A balliberális oldalnak ismételten sikerült a Gothár-féle szexuális zaklatási botrányban a korábbiakhoz képest is mélyebbre süllyednie. Most éppen a hvg kisújságírója vette a védelmébe a szexuális zaklatót egy friss bejegyzésében. Meglehetősen gyáva módon nem a dolgok közepébe vágott, először egy olyan íróról kezdett elmélkedni, akinek feltehetően egyetlen egy sorát sem olvasta el, majd kerülőúton jutott el azon megállapításáig, hogy Ja, és a félreértések elkerülése végett: Gothárt viszont nem tartom gazembernek, csak egy jó nagy tufának, ha egy kicsit megerőlteti magát. Attól még zseni.

Legutóbb Burány Sándor, párbeszédes képviselő gyalázkodott egy jót a balliberális botrány kapcsán. A Karácsony Gergely pártjának a frakciójában ülő képviselő vicceskedve azt mondta: a szexuális zaklatás csak együttműködési kényszer. A mellette ülő szocialista Bangóné Borbély Ildikó nagyot nevetett a kijelentésén. Megint kiderült, hogy az ellenzék számára a MeToo csak egy kommunikációs kampány. Képesek bármikor sértegetni az áldozatokat is.

Mint ismert, az elmúlt hetekben különösen érzékeny téma lett a szexuális zaklatás témaköre, miután a Katona József Színházban komoly botrány tört ki. Kiderült, hogy Gothár Péter rendező több női munkatársát is szexuálisan zaklatta, az intézmény vezetése pedig megpróbálta eltussolni az ügyet. Máté Gábor igazgató 11 hónapon keresztül nem tett semmit. Amikor pedig már muszáj volt beszélni a zaklatásról, akkor is megpróbálták eltitkolni, hogy ki a zaklató. Ezután a Színház- és Filmművészeti Egyetem is megpróbálta megvédeni Gothárt, és csak azután bocsátották el, hogy Fekete Péter kulturális államtitkár és a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium határozottan fellépett.