Több mint 30 kiló marihuanát talált a NAV Pomázon - videó

Vágólapra másolva!
Több mint 32 kilónyi marihuánát, csaknem 13 millió szál csempészcigarettát és egy végrehajtás elől elrejtett nagyértékű autót is találtak a NAV munkatársai egy pomázi raktárépületben. A kábítószerkereskedők menekülni próbáltak, de elfogták őket. 
Vágólapra másolva!

A NAV nyomozói az ipartelepet már régóta szemmel tartották, az elkövetőkre egy nagyobb szállítmány „fűrészáru" felpakolásakor csaptak le. A rétegelt lemezlapok tömbjeit a csempészek belül kivágták és épp a kialakított üregbe kezdték elrejteni a raktárban felhalmozott cigit, amikor megzavarták őket.

Az elkövetők ijedtükben az adózatlan cigarettával teli raktárba zárkóztak,

és annak egyik oldalsó ablakán kimászva próbáltak kereket oldani, de elfogták őket - írta közleményében a NAV

A raktárban összesen 12 708 660 szál adójegy nélküli, Regina American Blend márkájú cigarettát találtak, egy elzárt részből pedig további

32,7 kilogramm marihuána

és egy NAV-végrehajtás elől elrejtett nagy értékű autó is előkerült.

Az elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki, közülük négy fő - három magyar és egy szlovák állampolgár - letartóztatását a bíróság elrendelte. A NAV a csempészcigit lefoglalta, a megtalált marihuánát pedig átadta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

Az elkövetők csak a csempészcigarettával több mint 600 milliós kárt okoztak a költségvetésnek, tettükért akár 10 év szabadságvesztést is kaphatnak.