Brutális állatkínzás Jászberényben

Német juhász kölyökkutya
German shepherd pup, outdoors.
Vágólapra másolva!
Összesen kilenc kutya tetemét találták meg az egyik jászberényi menhely konténerében, köztük öt német juhász kölyköt, az anyjukat és még két nagyobb kölyköt. Az állatokat agyonverték - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A tetemeket a menhely egyik dolgozója vette észre a konténerben,

amiből egy véres kutyafej lógott ki.

Ő szólt az állatorvosnak és a rendőröknek is. A hatóságok bűncselekmény hiánya miatt lezárta a nyomozást, az ügyészség viszont új vizsgálatot rendelt el, de akkor sem állapítottak meg bűncselekmény. A nyomozók pont a koronatanút, a menhely orvosát nem hallgatták ki.

"Borzalmas látvány fogadott, egyértelmű volt, hogy a kutyákat agyonverték.

Mindegyik állat feje búbja, bundája csupa vér volt, az orrukból, a foguk között vér szivárgott. Ezek mind arra utalnak, hogy egyszerűen agyonütötték őket.

Szerencsétlen kiskutyák alig 6 hetesek lehettek. Soha nem találkoztam a praxisom során ilyen kegyetlenséggel" – mondta a Blikknek a telep állatorvosa, dr. Csabai Tibor.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Photononstop/Lancelot

Végül a telephely egyik kamerájának felvételei alapján a rendőrök azonosították a Jászberény környékén élő tenyésztőket, akik egy Suzukiból dobálták ki a kutyákat.

– mondta a Blikknek Horgosi Zsolt, a kutyatelepet fenntartó Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltetési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Csabai Tibor szerint nincs olyan fertőző betegség, ami ennyi kutyával egyszerre végez.

"A gazdának kötelessége meggyógyíttatni a beteg kutyáját, ha pedig menthetetlen, akkor humánus módon kell megváltani a szenvedésektől.

De az tűrhetetlen, ha valaki úgy szabadul meg a házi kedvencétől, hogy agyonveri.

Ha megkeresnének a nyomozók, nagyon szívesen elmondanám nekik, amit tapasztaltam" – tette hozzá az állatorvos.

A Német Juhászkutya Fajtamentés alapítvány képviselői már tudják, hogy kik a tettesek, és fel is akarják keresni őket. Feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, de a rendőrség november 11-én lezárta a nyomozást. A lap megkérdezte a rendőrségtől, hogy miért nem hallgatták ki a menhely orvosát, de egyelőre nem kaptak választ.