Márkás kiegészítőket gyártottak egy budapesti piacon

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hamis áru, piac, Budapest
Vágólapra másolva!
A pénzügyőrök több mint 2 500 hamis márkajelzésű terméket foglaltak le és egy üzemet is felszámoltak az egyik budapesti piacon. Az akcióról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a közösségi oldalán számolt be.
Vágólapra másolva!

A NAV olyan budapesti piacot ellenőrzött, ahol szervezett „figyelőszolgálat" működik a megjelenő hatósági személyek kiszűrésére.

Ha feltűnik az egyenruha, vagy egy ismerős arc, akkor megszólal a sziréna, a boltokat – akár távolról – elektronikus vezérléssel bezárják,

a standokat elhagyják az árusok, hogy megakadályozzák az eredményes ellenőrzést.

Ezúttal azonban civil ruhás pénzügyőrök lepték meg az árusokat, és két helyszínen jelentős értékű árut (táskát, pénztárcát, napszemüveget, szemüvegtokot, fülhallgatót) foglaltak le.

Az egyik boltban komplett gyártóüzemet rendeztek be.

Munkatársaink nyomóformákat, emelőt, emelőállványt, vasalót, márkajelzés matricákat, mintajel festésére használt szitákat, fém márkajelzéseket is találtak.

A pénzügyőrök a mintegy 120 millió forintot érő hamis márkajelzésű árut (Guess, Gucci, Hugo Boss stb.) lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt feljelentés tettek.