A fogyatékossággal élők helyzete mindannyiunk ügye, de csak akkor lehet sikeres, ha mindenki magáénak érzi – hangoztatta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének Mikulás-ünnepségén csütörtökön Győrben.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára a Győri Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában emlékeztetett: december 3-án volt a fogyatékossággal élők világnapja.

Győr jó példát mutat, mert a fogyatékossággal élők mögött egy közösség van, az önkormányzat, a Pállfy Miklós középiskola, vállalkozók, motorosok (Arrabona Eagles M.C. Hungary) és segítők. Az államtitkár megköszönte nekik a törődést és a segítséget.

Fülöp Attila beszélt arról is, hogy a Zala megyei Pölöskefőn csütörtökön átadtak egy kilenc embert befogadó családias otthont a fogyatékkal élőknek, emlékeztetve arra,: a kormány célja, hogy ezekkel a családias otthonokkal elősegítsék a fogyatékossággal élők önállóságát.