A kispesti hangfelvételek újabb jóslata vált valóra

Vágólapra másolva!
Lackner Csaba, az MSZP-ből botránya miatt kilépett önkormányzati képviselő arról beszélt a kispesti felvételeken, hogy Guzmics Zsombornak, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a választások után, részben azért, mert ő is egy „éhes fiatalember", Gajda Péter polgármester pedig attól tart, hogy a Guzmics-félék „ráégnek". A képviselő arról is beszélt, hogy az irodavezető egy tárgyaláson - annak távollétében - vérig sértette Gajda Péter polgármestert. 
Vágólapra másolva!

December elsejei határidővel, közös megegyezéssel távoztam az irodavezetői pozícióból - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Guzmics Zsombor, az XIX. kerületi építéshatóság korábbi vezetője. Szerinte az indokolja távozását, hogy 2020 tavaszától megszűnik a jelenlegi rendszer és az építéshatósági feladatok a területi közigazgatáshoz kerülnek.

Az irodavezető távozása azért érdekes, mert Lackner Csaba ezt az eseményt is „megjósolta"

a Magyar Nemzet által közzétett kispesti hangfelvételeken, amelyek még a nyár folyamán készültek. Az ex-MSZP-s képviselő több érvet is felvetett beszélgetőtársainak, hogy miért kell távoznia Guzmicsnak. Lackner az irodavezetőt „éhes fiatalemberként" aposztrofálta, és elmondta, a polgármester attól tart, hogy ő és más fiatalok „ráégnek".

Az egyik felvételen Lackner azt állítja, hogy Guzmics ötmillió forintot kért tőle kölcsön, amelyről nem írtak papírt,

így a képviselő attól tartott, hogy nem fogja viszontlátni a pénzét. – Ha bármikor mer egy forintot is kérni, küldd hozzám – mesélte Lackner „Péter" reakcióját a történetre.

Az ex-MSZP-s politikus felháborodva mesélt arról a hanganyagokon, hogy az irodavezető azt mondta egy megbeszélésen: „Aki utoljára beszél a Péterrel, majd az lesz, mert a Péter mindig az utolsó ember szavára hallgat." Lackner szerint ezzel „tökkelütött f...sznak" állította be a polgármestert, ami miatt Guzmics kivívta Gajda személyes ellenszenvét is.

Nem ez az első eset, hogy Lackner a „jövőbe látott". A Magyar Nemzet által közzétett felvételeken elhangzott, hogy Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő (Vamüsz) vezetőjének a fizetését a duplájára tervezi emelni Gajda Péter polgármester, amely egyfajta kárpótlás, amiért Kránitz nem indulhatott az őszi önkormányzati választáson. A Vamüsz igazgatójának fizetését a közelmúltban valóban megduplázták.