Kocsmai gyilkosság: többen is videózták, mit tesznek a megkötözött áldozattal

2019.12.12. 11:35

Három helyett már négy embert gyanúsítanak a nagylóki kocsma teraszán szigetelőszalaggal megkötözött és zárás után magára hagyott férfi halálával kapcsolatban. Többen videózták, hogy mit tesznek az áldozattal, akinek senki sem segített. 

Segítségnyújtás elmulasztása miatt már a kocsmában dolgozó pultosnőt is meggyanúsították, ugyanis több vendéggel együtt ő is videózta és kinevette a szenvedő férfit. 

Bár a három férfi letartóztatás alatt áll, a nő egyelőre szabadlábon védekezhet. 

Kegyetlenség volt, amit az a négy hülye művelt. Jó érzésű ember ilyet egy állattal sem tesz, nemhogy a Zsoltival. Zsoltnak otthon nem volt tévéje, azért ment a kocsmába, hogy focimeccset nézzen. Közben kért egy deci gyomorkeserűt, mire felhajtotta, a három ismerőse itatni kezdte

– mondta el a Blikknek a férfi szomszédasszonya.

A lap úgy tudja, hogy a három férfi a kihallgatásán beismertem hogy azért töltötték tele hétszer is Zsolt féldecis poharát rummal, hogy később már ne tudjon tiltakozni. Ezután zárták ki a kocsma teraszára, mert szerintük ápolatlan és büdös volt. Akkor keverdett az ügybe a pultosnő,

aki egy olyan cigarettát adott a férfinak, amibe gyufafejet és erős paprikát töltött.

Aztán videóra vette, ahogy a férfi rágyújt, majd megrémül a szikrázó cigarettától. Ezután a nő átment a kocsma melletti boltba, ahol vett egy szigetelőszalagot és odaadta az egyik gyanúsítottnak. A férfit a székhez kötözték. Hogy ezt pontosan ki tette vele, az még nem derült ki, ugyanis ezt mindhárom gyanúsított tagadja.

A többi vendég is videózta és kinevette a székhez kötözött férfit. A rendőrség most az ő felelősségüket is vizsgálja, ugyanis segítségnyújtás elmulasztása miatt akár három évi börtönbüntetést is kaphat az, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, és emiatt meghal.

Kétnaponta szorongva megyek a kocsma melletti boltba kenyérért. Látom a széket, ami foglyul ejtette Zsoltit. Látom a mécseseket, amit gyújtottak az emlékére. És nem értem, hogy nem akadt senki, aki azt mondta volna: elég legyen már"

– mondta Török Ramóna, akinél a közmunkás négy, elárvult gyereke otthonra talált.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK