Négy év után elfogták a román férfit, aki migránsokat csempészett és rabolt ki

Vágólapra másolva!
A Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a társával három algériai migránst rabolt ki Üllő környékén.
Vágólapra másolva!

Egy román férfi és társa 2015 augusztusában Budapesten arra vállalkozott, hogy három algériait autóval elvisznek Bécsbe. A három férfit egy arabul beszélő férfi szervezte be,

aki fejenként 500 eurót kért a fuvarért.

A román férfi és társa azonban nem akart Ausztriába menni. Egy óra utaztatás után, Üllő közelében, egy elhagyatott lehajtónál megálltak. Kiszálltak az autóból, majd

késsel, sokkolóval és gázspray-vel követelték az utasaiktól, hogy adják át a pénzüket és értékeiket. Mivel nem voltak hajlandóak erre, az egyiket lefújták és erőszakkal vettek el tőle 400 eurót a mobiltelefonjával együtt.

A három férfi erre megijedt, és menekülni kezdett. A román embercsempész ekkor rácsukta az ajtót az egyik utasa fejére, aki megsérült. A három férfi ekkor már futni kezdett, miközben támadóik autóval követték őket. A migránsok végül egy helyi biztonsági őrtől kérték, hogy hívja a rendőröket. A román férfi társát a rendőrség pár napon belül elfogta. Vele szemben az ügyészség 2016-ban vádat emelt.

Ő viszont elhagyta az országot, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Végül kiderült, hogy Romániában börtönben ült.

A büntetése letöltése után a magyar hatóságok kérésére Magyarországra hozták, ahol letartóztatták. A Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat ellene a Monori Járásbíróságon.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását javasolja a román férfi számára, akit letartóztattak, így várja a tárgyalást - írja az Ügyészség oldala.