Fidesz: Felháborító, ahogy az ellenzék el akarja kenni a Gothár-ügyet

Gothár Péter
Budapest, 2011. március 8. Gothár Péter rendező. A felvétel a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan termében készült az Excelsior! - Liszt Ferenc mennybemenetele című opera bemutatójáról tartott sajtótájékoztatón. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Cinikusnak és felháborítónak tartja a fideszes Selmeczi Gabriella, ahogy az ellenzék Gothár Péter rendező szexuális zaklatási ügyét "el akarja kenni".
Vágólapra másolva!

A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az ember azt gondolná, hogy ha nők elleni szexuális zaklatásról van szó, akkor pártok ide vagy oda, azt mindenki elítéli, ám sajnos az elmúlt napokban ez nem így történt.

Úgy tűnik,

ha egy balliberális, egy volt SZDSZ-es egy budapesti színházban szexuálisan zaklat és megaláz nőket, azzal az ellenzéknek az égvilágon semmi baja nincs

- mondta Selmeczi Gabriella.

Arról is beszélt, hogy a Párbeszéd frakciójában ülő Burány Sándor egy parlamenti bizottságban még jókat is viccelődött a szexuális zaklatáson.

- közölte a Fidesz politikusa, hozzátéve, hogy ezen pedig a Burány Sándor mellett ülő MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is nevetgélt.

Selmeczi Gabriella megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd társelnökének, az ügyben érintett budapesti színházat fenntartó főpolgármesternek semmi hozzáfűznivalója nem volt az esethez.

Gothár Péter Forrás: MTI/Kollányi Péter

A fideszes képviselő elképesztő cinizmusnak tartja, ahogy a balliberális politikusok beszélnek a Gothár-ügyről, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy

Valljanak színt a balliberális politikusok, hogy a szexuális zaklatást viccnek tartják vagy egy büntetendő cselekménynek - szólított fel Selmeczi Gabriella.