Halálra verte kis híján a síró fiát az apa, börtönbe megy

2019.12.13. 17:17

Egy férfi és élettársa 2016-tól éltek együtt Ötvöskónyiban. Velük élt az asszony három kisgyereke is, később aztán közös gyerekük is született. A férfi a gyerek sírása miatt gyakran indulatba jött, ezért többször, így karácsonykor, és márciusban legalább négyszer brutálisan megverte a gyereket. A legkegyetlenebb bántalmazás azonban csak ezután jött. Sokat sírt a kisfiú, ez bosszantotta fel az apját annyira, hogy majdnem halálra verte az 5 hónapos gyerekét. A férfit most elítélte a bíróság.

Ahogyan megírtuk, a gyanú szerint O. György februártól márciusig többször bántotta a gyerekét, az akkor még alig öthónapos Dánielt. A támadásoknak a családsegítő vetett véget azzal, hogy az egyik látogatásán felfedezett egy kék foltot a csecsemő szeme alatt. A helyi hírportálnak azt mondta, hogy amikor megkérte az anyát, hogy vetkőztesse le a gyereket,

meglátta, hogy a jobb válla lóg és minden érintésre keservesen felsír.

A családsegítő azonnal kórházba akarta vinni a kisfiút, de az apa eléjük állt, hogy megakadályozza. Végül az anyát és a gyereket is bevitték a nagyatádi sürgősségire, ahonnan mentővel vitték tovább a gyereket a kaposvári megyei kórházba. Itt kiderült, hogy Dániel válla szilánkosra tört, megsérült a homloklebenye és alultáplált is.

Az orvosok azt mondták, hogy a segítség nélkül valószínűleg nem élte volna túl a következő 24 órát.
A férfi az asszonyt is bántalmazta hónapokon keresztül, amikor a nő gyereket a karjában tartotta és megpróbálta megvédeni. Ennek ellenére nem fordult segítségért, nem vitte orvoshoz a gyereket, mert saját bevallása szerint nem tudta, hogy bele is halhat.

Az ügyben elsőfokon eljáró Nagyatádi Járásbíróság megállapította, hogy a 42 éves férfi bűnös kiskorú veszélyeztetésében, kapcsolati erőszakban, és testi erőszak vádjában. Ez alapján

három és fél évre ítélték és megszüntették a szülői felügyeleti jogát.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség több évre küldené börtönbe, a védője viszont enyhítésért fellebbezett.