Emiatt segíthetett a Nigériában meggyilkolt magyar nő a gyilkosainak

Vágólapra másolva!
Tizenkét éve ismerték meg egymást, három évig voltak házasok Ákossal, aztán a külföldön több helyen dolgozó asszony bejelentette, hogy válik. Lagosba költözött egy másik férfival, ahol a brutális gyilkosság áldozata lett. A Blikknek nyilatkozó, Magyarországon maradt volt férjét szabályosan sokkolta a halálhíre, egyszerűen nem tudja elhinni, hogy ilyen történhetett. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, a magyar nőre és kameruni férjére két férfi támadott rá, a nőt meggyilkolták, a férjét életveszélyesen megkéselték. A TV2 hírműsora, a Tények információi szerint

a család éppen az egyik gyerek születésnapját ünnepelte, amikor elment az áram.

Kihívtak egy villanyszerelőt, aki nem egyedül érkezett. A helyi média szerint a férj felismerte az egyik támadót, aki abban a lakóparkban volt villanyszerelő, ahol ők is laktak.

Ahogy hétfőn írtuk, a két férfi külön szobába zárta Bernadettet és a férjét.

Ezek után a nővel savat itattak majd meggyilkolták, vagy megfojtották vagy megkéselték, ez még nem világos.

A férjét megkéselték. Neki volt még annyi ereje, hogy egy segélykérő üzenetet küldjön a barátjának, aki hívta a rendőrséget.

- mondta a Blikknek Ákos.

A nő Kínába utazott, később kiderült, hogy itt ismerkedett meg a kameruni Gildassal, aki a férje lett.

- tette hozzá a férfi, aki elárulta, hogy háromévi házasság után Malajziában közölte vele Bernadett, hogy szeretne elválni, aztán hamar hozzáment Gildashoz. Afrikába költöztek, ahol három gyerekük született, egy lány és két fiú.

"Dettinek fontos volt, hogy mindhárom gyerek magyar állampolgár legyen. És az is, hogy Magyarországon szülessenek. Ezért a szülés előtt hazajött, a kicsiket a dunaújvárosi kórházban segítették világra. Detti fizikailag annyira erős volt, hogy egy átlagos férfival simán elbírt volna.

Szerintem azért volt együttműködő a rablókkal, mert azt hitte, a gyerekeket így megóvhatja.

Úgy tudom, az apjuk, Gildas állapota még mindig válságos. Ha nem élné túl a támadást, a dunaújvárosi nagymama – aki pár éve temette el rákban elhunyt férjét – minden bizonnyal hazahozza őket. Ahogy a lánya, úgy ő is nagyon erős asszony, aki egyedül is képes lesz felnevelni a kicsiket" - mondta a férfi.