Tévedésből 90 milliót utaltak egy nyugdíjasnak, luxusautókat vett belőle

Vágólapra másolva!
Véletlenül 90 millió forintot utalt át a munkáltatója a neki járó 90 ezer helyett egy faddi asszonynak, amit nem akart visszaadni. Ehelyett luxusautókat vásárolt belőle a családjának. A Szekszárdi Törvényszék sikkasztás miatt 2 év börtönre ítélte 3 évre felfüggesztve.
Vágólapra másolva!

A 60 éves H. Teréznek,

ahogy megkapta a hatalmas összeget, első dolga volt, hogy férjével és fiával együtt vettek két X6-os BMW-t, a maradék pénzt pedig egy táskában rejtették el.

A nő azonban nem örülhetett sokáig a váratlan szerencséjének, mert rendőrök jelentek meg nála és mindent lefoglaltak a családi házban.

A német tulajdonú, szekszárdi borászati és mezőgazdasági szövetkezet

évek óta havonta fizetett kártérítést a rokkantnyugdíjas asszonynak. A cég könyvelője 2016 októberében azonban tévedésből az összeg ezerszeresét, azaz közel 90 millió forintot utalt át neki.

A hibát rövid időn belül észlelték is, a nő azonban nem utalta vissza a pénzt, ehelyett Németországba utazott, ahol három részletben felvette, és vásárolgatni kezdett belőle. A német rendőrök Passauban fogták el, majd hónapokig kiadatási őrizetben tartották, végül bíróság előtt kellett felelnie.

- mondta a bíróságon az asszony, és

azzal próbált védekezni, hogy azt hitte, egy összegben megkapta az életjáradékot.

A cég könyvelője még azelőtt figyelmeztette az asszonyt a téves utalásról, mielőtt megkapta volna a pénzt. Az idős asszonyt 17 millió forintos kártérítésre kötelezte a bíróság, mert a két értékes autót ugyan megkapta a vállalkozás, de azokat csak ennyivel olcsóbban sikerült eladniuk - írja a Bors. A fennmaradó összeget megkapták a táskából, ami hiányzik, azt az asszonynak kell kifizetnie.

- tette hozzá az asszony.