Egy elgázolt biciklis kislány az autó alá szorult Kiskunhalason, az éppen a közelben lévő járőrök és gyalogosok segítségével maradt életben – írja a police.hu.

Péntek este két járőr szolgálat közben egy elgázolt kislányt találtak Kiskunhalason, a Szász utcában. A rendőrök mellett elszaladt egy férfi, akit a rendőrök visszatartottak, majd az úttesten álló autó alól segítségért kiáltó hangot hallottak. A közelben kivilágított kerékpárt is láttak az úttesten. A rendőrök a kocsihoz sietve, annak hátsó kereke alá szorulva egy kislányt találtak.

Forrás: police.hu

Mivel a gyerekre teljes súlyával ránehezedett a kocsi, a két járőr az alváznál fogva felemelte az autót, és két gyalogos segítségével sikerült a lányt kihúzni alóla.

A kiérkező mentők szerint a gyerek életét a gyors rendőri segítség mentette meg, és a 13 éves lányt kórházba szállították.

A Készenléti Rendőrség járőrei a visszatartott férfit, K. Gábort elszámoltatták, majd mivel a balesettel összefüggésben több bűncselekmény gyanúja is felmerült, átadták a férfit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságnak.