Hollik István: Hazánkat erősítő döntéseket hoztak

KÖVÉR László; ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt
Budapest, 2019. december 10. A képviselők szavaznak az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 10-én. Középen, az első sor előtt, jobbról Orbán Viktor miniszterelnök (j), mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j2) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j3). MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Jelentős lépéseket tett a kormány az Országgyűlés őszi időszakában fő céljainak megvalósítása felé, tavasszal pedig a klímavédelem is a prioritások között lehet a családok, a kis- és közepes vállalkozások megerősítése, valamint a haderőfejlesztés mellett - mondta Hollik István kormányszóvivő a Magyar Nemzetnek.
Vágólapra másolva!

A magyar kormány mindhárom fontos céljában előre tudott lépni az Országgyűlés őszi ülésszakában – jelentette ki lapunknak tegnap Hollik István kormányszóvivő.

Számos olyan döntést fogadtak el, amelyek erősíteni tudják Magyarország biztonságát, hiszen a kormány felhatalmazást kért és kapott arra,

hogy továbbra is részt vehessen a szíriai, az Iszlám Állam elleni katonai műveletekben.

A családvédelmi akciótervben is tudtunk haladni, hiszen a nagyszülői gyeddel kapcsolatos döntéseket is meghozta a parlament - mondta Hollik István.

– fejtette ki Hollik István, hozzátéve,

hogy a tavaszi ülésszakban továbbra is azért fognak dolgozni, hogy megvédjék az említett eredményeket.

A képviselők szavaznak az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 10-én Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mint mondta, a fő célok köre tovább bővülhet, és nem zárta ki, hogy a kormánypártok kezdeményezésére a klímavédelemmel is foglalkozik majd tavasszal a parlament, hiszen Európában egyre inkább a figyelem középpontjába kerül az éghajlatváltozás, amelyet a magyar kabinet is fontos kérdésnek tart.

Az Országgyűlés a hónap elején – a Fidesz–KDNP-frakció képviselőinek a szavazatával – már tárgysorozatba vett két ellenzéki előterjesztést: a Párbeszéd klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló törvényjavaslatát, valamint az éghajlatváltozási vészhelyzetből fakadó feladatokról szóló összellenzéki határozati javaslatot.

A kormánypárti képviselők ezekkel a döntésekkel felülbírálták a fenntartható fejlődés bizottságának korábbi elutasító döntését. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón a klímaváltozást az egyik legfontosabb aktuális kérdésnek nevezte Európában és a világban.