Jótékonysági sütivásárt tart Süti Shop néven az Együtt az Autistákért Alapítvány szombaton és vasárnap a Szent István-bazilika előtt.

A kétnapos rendezvényen az adományozni vágyók hazai művészektől, sportolóktól, műsorvezetőktől és influencerektől vásárolhatják meg a karácsonyi süteményeket. A látogatók olyan ismert személyekkel találkozhatnak majd, mint Rúzsa Magdi, Jakabos Zsuzsanna, Till Attila, Caramel és a Redbull Pilvaker csapata - közölte az alapítvány szombaton az MTI-vel.

Kiemelték, hogy az adventi akcióval további segítséget szeretnének nyújtani az autizmussal élő gyerekeknek és családjaiknak, így a bevételt teljes egészében az első Autista Mintaház - Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozására fordítják.

A budapesti fejlesztőházban amellett, hogy a mindennapos ellátással szakszerű és hatékony segítséget tudnak nyújtani a súlyos autizmussal élőknek és családtagjaiknak, tanulási és tapasztalatszerzési lehetőséget is biztosítanak a szakemberek számára a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet munkatársainak szakmai közreműködésével.

Balról jobbra: Fésüs Nelly, Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke, Vajtó Lajos, Gubcsó Balázs és Nyakas Laura, az Együtt az Autistákért Alapítvány Kuratóriumának tagjai, CaramelForrás: Origo

A központban az autizmus spektrumzavarral diagnosztizált, 3-8 év közötti, speciális szükségletű gyerekek kaphatnak egyéni igényeiknek megfelelő fejlesztéseket, terápiákat, melyek nagyban hozzájárulnak az iskolai és közösségi beilleszkedésükhöz.

Akik nem tudnak ellátogatni a vásárra, azok a 13616-os telefonszám hívásával vagy egy SMS küldésével járulhatnak hozzá 500 forinttal a központ megépüléséhez.