Megkezdődött szombaton az Országházi Gyermekkarácsony, amelyre az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésében mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyereket hívtak meg Magyarországról és határon túli, magyarok lakta településekről.

A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és átadta képviselőjüknek az Országház kulcsát, hogy birtokba vehessék az épületet.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: az ünnepségre mintegy nyolcszázan érkeztek 147 anyaországi és 45 határon túli településről, de nemcsak a Kárpát-medence magyarlakta településeiről, hanem Moldvából is jöttek magyar gyerekek.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelképesen átadja a Parlament kulcsát Mánfai Annának, az Országházi Gyermekkarácsony idejére megválasztott parlamenti elnöknek az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Országházi Gyermekkarácsonyán a Parlamentben 2019. december 14-énForrás: MTI/Kovács Tamás

Az egész házat betöltő programkínálatban többek között népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szerepel.

Gyerekek nézik az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Országházi Gyermekkarácsonyának műsorát a Parlamentben 2019. december 14-énForrás: MTI/Kovács Tamás

A gyerekcsoportok végiglátogatják az Országház nevezetességeit, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, neves sportolókkal, művészekkel találkozhatnak, lesz arcfestés, lufihajtogatás és buborékfújás.