Gyilkossági ügybe keverte egykori, idős munkatársát a pornós férfi

Vágólapra másolva!
Az akaratán kívül keveredett bele egy nem mindennapi gyilkossági ügybe az a 82 éves nyugdíjas, aki korábban pornófilmezéssel keresett pénzt. Ott ismerkedett meg azzal a 28 éves férfival, aki pénzéért végzett a saját nagyapjával. Az ügyet jövő héten tárgyalják. 
Vágólapra másolva!

A 28 éves férfi, M. Márk nagyapja a felesége halála után megszakította a kapcsolatot a fiával és másik unokájával. A későbbi gyilkosa azonban rendszeresen kapott tőle pénzt, sőt, vett neki egy tízmillió forintos lakást is.

A fiatal férfi azonban a nagyapja tudtán kívül eladta a lakást, otthagyta a főiskolát, és pornózni kezdett.

2015 tavaszán pedig elment a 82 éves nagyapjához, és egy disznóölő pisztollyal agyonlőtte. Attól félt, hogy apja és testvére elmondja a nagyapjának, hogy pornófilmekben szerepel, és az idős férfi ezért nem fog többet pénzt adni neki.

A holttestet egy szeméttárolóba tette, és először a lakás garázsába rejtette el, majd átvitte egy kőbányai garázsba. Így titkolta el a nyugdíjas halálát és adta el az idős férfi újbudai lakását. Pénzt ajánlott egykori kollégájának, a 82 éves budapesti M. Györgynek, hogy játssza el fekvőbeteg nagyapja szerepét az eladásánál, és csináltassanak előtte M. Györgynek új személyigazolványt a nagyapja nevével és adataival.

Az idős férfi elfogadta az ajánlatot, és több adásvételi szerződés is aláírt, de a gyilkosságról nem tudtott semmit sem.

Állítása szerint a 28 éves férfi különböző hazugságokkal vezette félre őt.

A gyilkos pedig nemcsak a lakást adta el, de a hozzá tartozó garázst, és egy autót is. Sőt, nagyapja bankszámlájához is hozzáfért, így felvette az idős férfi nyugdíját, két éven át. Addig rejtegette ugyanis a holttestet. 2016 novemberében a fiú apja bejelentette a rendőrségen, hogy az általa ritkán látogatott, egyedül élő apja eltűnt. Egy ideig a nyomozók eltűntként is keresték a nyugdíjast, de mivel a körülmények az eljárás során egyre gyanúsabbá váltak, 2017 márciusában büntetőeljárást indítottak.

2017. június 9-én a 28 éves férfi Kőbányán bérelt garázsában, egy szeméttárolóban elrejtve megtalálták az idős férfi holttestét. Ezután fogták el a gyilkos unokát, aki beismerte a tettét. A rendőrök M. György ellen közokirat-hamisítás miatt indítottak nyomozást, amely lezárása után az ügyészség vádat emelt.

– mondta el a Borsnak az idős férfi.

Azt is hozzátette, hogy az életkora és az egészségügyi állapota miatt a börtönből már valószínűleg nem jönne ki élve, ezért nagyon reméli, hogy nem zárják be.

Az idős férfi még 26 évvel ezelőtt, 56 éves korában kezdett el pornófilmezni, de egy szívműtét után, 2015-ben ott hagyta az erotikus szakmát.

Legutóbbi tárgyalásán a lapnak azt mondta, hogy ha nincs a betegsége, akkor talán még ma is pornófilmekben szerepelne.

A Fővárosi Törvényszéken tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik az ügy tárgyalása, csütörtökön.