Öt évre bebetonozták Kálmán Olgát, 60 millió forint mindenképp jár neki

KARÁCSONY Gergely; KÁLMÁN Olga
Budapest, 2019. szeptember 22. Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi főpolgármester-jelöltje (b) társaságában a Trip Rendezvényhajón tartott programbemutatóján 2019. szeptember 22-én. A jelölt Vegyük vissza Budapestet! címmel egy szabad, zöld és szolidáris Budapest kialakítását célzó programot mutatott be. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
az „Öt évre bebetonozták Kálmán Olgát, 60 millió forint mindenképp jár neki" című cikkben foglaltak miatt.
Vágólapra másolva!

Helyreigazítás

A 2019. december 5. napján megjelent „Öt évre bebetonozták Kálmán Olgát, 60 millió forint mindenképp jár neki" című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Kálmán Olgát munkaszerződése szerint Karácsony Gergely öt éves főpolgármesteri megbízatásának végéig megilleti fizetése akkor is, ha előbb megszűnne a jogviszonya, valótlanul híreszteltük ezért azt is, hogy mindenképpen jár neki 60 millió forint.

Karácsony Gergely hálás volt Gyurcsány főpolgármester-jelöltjének, 60 milliót adott neki, és öt évre valósággal bebetonozta - írja a Ripost.

Karácsony nem fukarkodott a közpénzzel, nagylelkűen hosszú évekre biztosította Kálmán Olga megélhetését. Gyurcsány kedvenc "független" tévése, aki már nem titkolózik tovább, belépett Gyurcsányné pártjába, most komolyabb vagyonnal felérő hűségpénzt kapott.

Kálmán Olga és Karácsony Gergely Forrás: MTI/Soós Lajos

Csak alapfizetésként összesen 60 milliót vihet haza.

Fontos, hogy ez csak az alappénz, erre jöhetnek különdíjak, jutalmak, mozgóbérek és eseti megbízatások.

Közérdekű adatigénylés révén vált hozzáférhetővé Kálmán Olga szerződése, ami 5 éven át biztosítja számára a luxusmegélhetést.

A magyar médiában ilyen zsoldot, hűségpénzt még senki sem kapott.

Ez azt jelenti, hogy ha véletlenül az 5 év lejárta előtt távoznia kell, akkor is megkapja a 60 millió hátralévő részét, hiszen a szerződés szerint Karácsony Gergely 5 éves főpolgármesteri megbízatásának a végéig megilleti őt a busás juttatás.

Kálmán Olga munkaszerződése: 5 év, azaz 5X12 = 60 hónap. Történjen bármi, biztosan jár neki a 60 millió Forrás: Ripost

A főpolgármester tehát a közpénzből nagylelkűen megjutalmazta a néhány hónapja még vele szemben elinduló gyurcsányista főpolgármester-jelöltet. Pedig Kálmán Olga nem olyan régen még Gyurcsánnyal együtt hangoztatta Karácsony teljes alkalmatlanságát. A garantált 60 millióért már biztosan nem mond ilyeneket.

Kálmán Olga munkaszerződése Forrás: Ripost