Folyamatos a sebészeti ellátás a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

2019.12.16. 18:23

A kórház főigazgatói közleménye szerint a rémhírkeltés tökéletes példája az, amit az index.hu művelt ma.

A rémhírkeltés tökéletes példája az, amit az index.hu művelt ma a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal kapcsolatban, a cikkükben leírt és a kórházra vonatkozó egyetlen szám sem felel meg a valóságnak, áll a közleményben, a kórházban nem hét, hanem több mint háromszor annyi, 23 sebész dolgozik.

Határozottan visszautasítja az intézmény a kórház összeomlásáról szóló híreket. A távozásukat bejelentő orvosok felmondási ideje 2 hónap, felmondásuk nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú ellátást. A kórház vezetése továbbra is tárgyalásban van a felmondási idejüket töltő kollégákkal, egyidejűleg azonban megkezdte az egyeztetéseket más sebész szakorvosokkal is.

Sajnos az index.hu valótlan állításait sok médium átvette ellenőrzés nélkül, s ez alkalmas lehet arra, hogy bizonytalanságot keltsen abban a közel 400 ezer betegben, akik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet ellátási területén élnek, írják a főigazgatói közleményben.

Ez az intézmény Pest déli térségének és az azt környező településeknek meghatározó kórháza, 1278 betegággyal. Osztályai közül a sebészeti, a szülészeti, a nőgyógyászati, a fül-orr-gége, a fej-, nyaksebészeti, a neurológiai, az urológiai, valamint az aneszteziológiai és az intenzív betegellátó osztályai a legmagasabb progresszivitású besorolásúak.

A fekvőbeteg szakellátás keretében ellátott betegek száma évente közel 38 ezer fő. Sürgősségi ellátása 24 órában üzemel, átlagosan napi 90-100 beteget fogad. A Sebészeti Osztály 50 ágyas, egy 10 ágyas sebészeti őrzővel kiegészülve. Az elmúlt fél évtizedben a kórház az ország egyik jelentős laparoszkópos sebészeti centruma lett - zárul a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház közleménye.