Vádat emeltek két szerb férfi ellen, akiket idén júniusban fogtak el Szegeden. A szlovák Interpol Iroda adott ki ellenük nemzetközi elfogató parancsot. 

A szlovák rendőrök felismertek egy nemzetközi körözés alatt álló autót, melyet szlovákiai fegyveres bankrablással gyanúsított emberek használnak Magyarországon.

A szegedi rendőrök egy helyi apartman közelében megtalálták az autót, és kiderítették, hogy utasai a vendégházban vettek ki szobát. A házkutatás során a fürdőszobából két működő fegyvert, illetve az azokhoz tartozó 13 lőszer került elő,

melyek tartásához nem volt engedélyük. Emellett

találtak két hamis adatokra kiállított, de az ő fotójukat tartalmazó, horvát személyi igazolványt is. Mint kiderült, a férfiak az szállóra is álnéven, hamis adatokkal jelentkeztek be, illetve az autójuk rendszámát is kicserélték, egy másik szlovák autóra kiadott rendszámra.

Az ügyészség a férfiakkal szemben fegyverrel, lőszerrel visszaélés, egyedi azonosító jellel visszaélés, közokirat-hamisítás, illetve hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat.