Magyarország újabb lépést tesz felsőoktatása nemzetköziesítéséért

2019.12.17. 11:18

2014-es bevezetése óta megduplázódott Magyarországon élő és tanuló külföldi diákok száma, amely tovább bővül majd a Fudan Egyetem hazai kampusza révén. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az M1-nek adott interjújában ezzel kapcsolatban azt is elmondta, a kínai egyetem szoros kapcsolatot ápolhat a gazdasági szférával. 

Bódis József az interjúban arra is rámutatott, hogy más országokhoz képest a kínai egyetemek intenzív kapcsolatot ápolnak a helyi gazdasági szférával, ezért minden olyan tudományos eredmény, amelyet munkájuk során elérnek, sokkal hamarabb termékké válik. Bódis József elmondta: a Fudan Egyetem a világ 40. legjobb felsőoktatási intézménye a nemzetközi rangsor, a QS World University Ranking szerint. A nagymúltú, 1905-ben alapított egyetem 4500 oktatója és több mint 30 ezer hallgatója komoly tudományos eredményeket ér el.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem és Fudan Egyetem között már létrejött egy duális képzési program, amely új minőségében tud megjelenni, ha az egyetem kampuszt hoz létre Magyarországon.

A magyarországi kampusz alapításának egyetértési nyilatkozatát Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Hszü Ning-seng, a Fudan Egyetem elnöke írta alá hétfőn Sanghajban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK