Felmerül a bíróság felelőssége a győri gyerekgyilkosság ügyében

Két gyereket és az apjukat is holtan találtak a rendőrök Győrben
Vágólapra másolva!
Egy, a kormány elé került jelentés alapján a bíróság felelőssége merül fel a győri brutális családirtás ügyében - értesült az Origo.
Vágólapra másolva!

A bíróság ugyanis engedélyezte a feleségét kalapáccsal brutálisan elverő és emiatt elítélt férfi szabadlábra bocsátását.

Forrás: Origo

A szakértők szerint összességében megállapítható, hogy a volt fogvatartott feltételes szabadságra bocsátásának törvényi akadálya nem volt, azonban a Szombathelyi Törvényszék jogerős végzésben engedélyezte a feltételes szabadságra bocsátást annak ellenére, hogy

a bv. pártfogó felügyelő valamint a bv. intézet annak engedélyezését nem javasolták.

Továbbá nem volt új pszichológiai szakvélemény sem a férfi ügyében, a régiben pedig az szerepelt, hogy a férfinak beszűkült tudatállapota volt.

Forrás: Origo

Mint megírtuk, brutális gyilkosság történt Győrben: egy apa megölte két gyerekét, majd saját magával is végzett. Később kiderült, ő volt az, aki korábban kalapáccsal támadta meg a feleségét. Emiatt a bíróság 5 év fegyházbüntetésre ítélte, jó magaviselete miatt azonban pár hónapja szabadult. Két gyerekét akkor ölte meg, amikor nála voltak láthatáson.