Az embernekkötelessége van a Földön, mint Isten gyermekének

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Parlament mai rendkívüli üléséről beszélt, de szóba került még a jótékonykodás fontossága is.
Vágólapra másolva!

A képviselő az Országgyűlés mai rendkívüli üléséről elmondta, a bírák és az ügyészek illetményemeléséről lesz szó, amit egyébként az ellenzék folyamatosan mondott, de a Fidesz is kiemelte, hogy ezen dolgoznak, az emelés az ország teljesítőképességétől is függ. Ám amikor a parlament napirendjére tűzte a kérdést, akkor az ellenzék nem szavazta meg az előterjesztést, ugyanakkor a kormánypártok soraiban is keletkezett egy technikai hiba, ezért maradt el legutóbb a kérdés rendezése. Miután a Fidesz a legteljesebb mértékben támogatja a bírák, ügyészek illetményemelését, a mai rendkívüli ülésen való szavazáson ezt támogatják is. Ennek köszönhetően már most egy jelentős emelésben részesültnek a bírák és az ügyészek, de ez folytatódni fog 2021-2022-ben is, azaz uniós szintre elemik a fizetéseket.

Bajkai István a Törvényalkotási Bizottság, valamint a Parlament idei munkáját értékelve megjegyezte, sikerült az eltervezett törvényjavaslatokat elfogadtatni, persze nem volt mindig egyszerű, voltak viták, az ellenzék pedig időnként obstrukcióval élt, ami persze hozzátartozik a parlamentek működéséhez, bár nem könnyű ezeket átélni. Összességében el lehet mondani, a kormánypártok jó ütemben, erős törvénykezéssel haladnak előre.

A politikus a hétvégén egy megemlékezésen vett részt, ahol Selmeci Roland színművészről volt szó, a K11-ben. A nagyszerű színész idén lett volna ötven esztendős, de fájdalmasan korán távozott el, aki nem csak a színpadon, a filmekben, de szinkronhangként is páratlan volt. A róla szóló kiállítást nyitotta meg a képviselő, a nagy érdeklődés is azt mutatta, Selmeci Rolandot a mai napig sem felejtették el. A megnyitón elhangzott, az marad meg egy emberből, egy alkotóból, hogy ő maga mit tudott adni másoknak, a többieknek, Selmeci Roland pedig nagyon sokat adott.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.