Felháborító, káromkodásokkal teli, kocsmai stílusú interjút adott Nagy Ervin, a Katona József Színház színésze. Félnótásnak nevezte az országgyűlési képviselőket, de még egy ennél is durvább káromkodást használt rájuk, személyesen szidta Kocsis Mátét, a magyar politikai életet pedig pöcegödörhöz hasonlította. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookon reagált a szexuális zaklatási botrány főszereplőjének, a Katona József Színház színészének gyalázkodására. Azt írta, amit bemutatott, az nem kultúra, és nem is kreativitás, hanem szimpla útszéli stílus.

„Nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési seggnyalónak a hozzászólása” - nyilatkozta az egyik kereskedelmi csatornának Nagy Ervin, a Katona József Színház színésze a színházi törvényről. 

Az interjú tele van káromkodással, a zaklatással lebukott Katona József Színház színésze felháborító stílusban beszélt az országgyűlési képviselőkről. 

Külön megemlítette Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, akit 

képződménynek nevezett 

az interjúban. Egy ponton pedig szabályosan fenyegetőzni kezdett, és azt mondta, „ha a kreatív energiáinkat elkezdjük használni a politika ellen, akkor nagy szarban lesznek”. Ne térjünk ki, hogy az utóbbi időben mérsékelten sikeres színésznek személyesen miféle kreatív energiái lennének, ami oly példátlan veszélyt jelentene bármilyen kormánynak. Ami biztos, hogy zokon vette a feletteseivel, például rendezőkkel közismerten nyájas, hozzájuk törleszkedő színész, hogy zaklatószínházakról beszélt Kocsis Máté.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán reagált a felháborító stílusú interjúra. Szomorú dolognak nevezte, és arról írt, hogy Nagy Ervin a kultúra védelmére hivatkozva képződményezik, pöcegödrözik és mocsoládézik.  Hozzátette, amit „bemutatott, 

az nem kultúra, és nem is kreativitás, hanem szimpla útszéli stílus. 

Ezt az ellenzéki provokátoroktól megszoktuk, de a művészektől nem ezt reméljük, bármit is gondoljanak az ország dolgairól.”

Megjegyezte, hogy „bárcsak a színházi zaklatásokról mondott volna hasonló veretes véleményt”.

Az Origo kapott egyébként egy igen érdekes és tanulságos levelet Nagy Ervin szánalmas gyalázkodásával kapcsolatban, hamarosan megmutatjuk.