138 illegális migránst és egy embercsempészt fogtak el kedden Bács-Kiskun megyében - közölte honlapján a rendőrség. 

A megye határszakaszán a rendőrök és a katonák 21 esetben összesen 131 külföldit tartóztattak fel - közölte a rendőrség. 

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Bátmonostornál a bajai rendőrök egy angol rendszámú Fordot ellenőriztek, az autót egy 40 éves román állampolgár vezette, valamint vele utazott még 7 férfi, akik szír és iraki állampolgárnak vallották magukat.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a román férfival szemben.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatására.