A szexuális zaklatási botrányba keveredett Gréczy Zsoltnak le kellene mondania

2019.12.19. 13:05

Ismét szexuális zaklatási botrányba keveredett Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és a DK-frakció szóvivője. A baloldali politikust rövid idő leforgása alatt már a harmadik nő vádolta meg szexuális zaklatással, a mostani esetben ezt pedig fényképekkel is alátámasztotta, amelyeket – állítása szerint – Gréczy küldött neki. A pornográf fényképeken a gyurcsányista politikus meztelenül látható, amint a nemi szervét mutogatja. A történtek után az Origo megkereste Farkas Örs politológust, aki szerint a morálisan mindenkit, de különösen a kormánypárti politikusokat kioktató Gréczynek le kellene mondania.

Az Origónak Farkas Örs elmondta, hogy szánalmasnak gondolja Gréczy Zsoltot, aki mindig áldozatnak próbálja magát beállítani, és folyamatosan perel, illetve fenyegetőzik, miközben a most nyilvánosságra került fényképek alátámasztják, hogy a dolognak van valóságalapja. 

Az egyáltalán nem meglepő, hogy az ellenzéki politikusok olyan dolgokkal támadják a kormánypártiakat, amiket igazából ők csinálnak. Ennek egyik példája a kispesti kokainozós botrány. A képeken ugyanis látható, hogy az MSZP-s politikusok kokainoznak, de ezt ők mégis tagadták, és Borkai Zsolt volt győri polgármestert vádolták meg kábítószer-fogyasztással, noha erre semmilyen bizonyítékuk nem volt – fűzte hozzá a politológus.

Farkas Örs szerint a közpénzek felhasználása kapcsán is ez a helyzet, hiszen a baloldal kifizetőhelyként használja az önkormányzatokat.

A politológus véleménye alapján, most is azzal állunk szemben, hogy Gréczy Zsolt a kormánypártiakat vádolta azzal, amit valójában ő csinált. Ez tipikus baloldali eszköz, amikor a saját bűneiket kormánypártiakra kenik rá  – hangsúlyozta.

Farkas Örs kiemelte, hogy a baloldal következmények nélküli: sem Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, sem Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő, sem Gréczy nem mondott le,  miközben Borkai megtette ezt.

A politológus szerint  Gréczynek mind a DK-frakció szóvivői tisztségéről, mind az országgyűlési képviselői mandátumáról le kellene mondania. Ráadásul a gyurcsányista politikus korábban több alkalommal is követelte Borkai Zsolt lemondását, de a tipikus baloldali kettős mérce jegyében magára nézve ezt nem tartja követendő példának - tette hozzá.

Farkas Örs még arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldalon és a holdudvarukon egyre gyakoribbak a MeToo-botrányok, amelyek következmények nélkül maradnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK