Hollik István: Súlyos, elfogadhatatlan hibák vezettek a győri gyerekgyilkossághoz

Vágólapra másolva!
Két hiba biztosan történt. Az egyik, hogy a vádlott tíz év helyett öt évet kapott. A másik hiba az volt, hogy le sem ülte az öt évet, feltételesen szabadlábra helyezték - mondta Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.
Vágólapra másolva!

A kormány mindent megvizsgál annak érdekében, hogy még egy ilyen tragédia ne történhessen, hozzátéve: az Országos Bírósági Hivatalnak ki kell vizsgálnia az esetet. A Kúriának olyan jogegységi határozatokat kell hoznia, amelyek iránymutatóak a bíróságok számára, hogy ilyen tragédia még egyszer ne történhessen meg - mondta a kormányszóvivő.

Kitért arra is, hogy a Szeviép-ügyben erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja.


Az ügy arról szól, hogy Botka László, szegedi polgármesterként nagy építőipari beruházásokat írt ki, amelyeket a Szeviép nyert el. A cég megkapta a pénzt az önkormányzattól, az alvállalkozókat viszont már nem fizette ki. Volt olyan alvállalkozó, aki önkezével vetett véget életének, mert nem jutott pénzéhez - közölte a szóvivő, hozzátéve: tragédiák kísérték az ügyet.

Hollik István szerint a bírósági szervezeteknek reagálniuk kell a történtekre, mert nem mehet minden úgy, ahogy eddig zajlott az igazságszolgáltatásban.


Tenniük kell valamit, hogy a független igazságszolgáltatásba, a bírókba vetett bizalom helyreálljon.