Csütörtök délelőtt újabb levelet küldött az az ismeretlen nő, aki pár napja zaklatással vádolta meg Gréczy Zsoltot. Írásához 29 olyan képet mellékelt, amelyen a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője, parlamenti képviselője meztelenül látható. A nő szerint Gyurcsány bizalmasa - kéretlenül - a saját nemi szervéről készült, nyugodtan állíthatjuk, szélsőségesen perverz képekkel, fogalmazzunk így, udvarolt neki. A balliberális politikus tegnap az ATV-nek elismerte, valóban ő látható a (tegnapi) felvételeken - ott még csak alsógatyában pózolt. 

Kedden késő este több újságnak és internetes lapnak is elküldtek egy e-mailt, amelyben egy ismeretlen nő azt állította, hogy 2015 májusa óta zaklatja őt Gréczy Zsolt. Ezt képekkel illusztrálta: írásához négy fotót mellékelt, amiből kettőn a DK frakciószóvivője látható félmeztelenül, és alsónadrágban. Állítása szerint ezeket a hiányos öltözetű felvételeket a balliberális politikus küldte neki udvarlásképpen. Annak ellenére, hogy a nő kérte, hogy ezt fejezze be. Sejteni lehetett, hogy nem áll meg itt a botrány, hiszen az ismeretlen levélíró a történet folytatását ígérte. A történtek ismertetése ott szakadt meg, hogy miután felvették a kapcsolatot, Gréczy üzenetben küldött egy fotót neki, és arról faggatta, hogy szerinte hogyan néz ki, bejön-e neki, és lefeküdne-e vele.

Meztelen, perverz pornóképekkel zaklatta

Csütörtök délelőtt befutott a folytatás, a nő ígéretéhez híven újabb levéllel jelentkezett. Egy dolog már most bizton állítható: média- és politikatörténeti botránnyal van dolgunk. Ugyanis a terjedelmes levélhez huszonkilenc olyan képet mellékeltek, amelyen a DK-s politikus pornográf helyzetben, meztelenül látható. A levélíró azt állítja, kérése ellenére 

Gyurcsány bizalmasa a nemi szervéről készült képekkel zaklatta. 

"Le akarom zárni ezt az egészet"

A történet folytatásaként azt írta, miután Gréczy képekkel bombázta, jelezte, hogy számára ez nem normális, és ezért törölte Facebook-ismerősei közül. 

Ez nem volt elég, tovább zaklatott, mint egy megszállott szexuális ragadozó. 

Állítása szerint hiába kérte az ellenkezőjére, a balliberális politikus minden nap küldött neki képet magáról "különböző testhelyzetekben, főleg a nemi szervéről", azzal a kommentárral, hogy most rá gondolt, és azt kapná tőle. "Gusztustalan volt. Végül teljesen letiltottam" - kommentálta öt évvel a történtek után. 

Csakhogy Gréczy nem adta fel, és megszerezte az e-mail címes elérhetőségét, ahol továbbra is olyan üzenetekkel zaklatta, hogy "vele csak jól járhat, és higgye el, vele a szex kiváló lesz". A nőt annyira felzaklatta a kéretlen udvarlás, hogy az összes létező internetes fórumról törölte magát, telefont és albérletet cserélt. "Menekülni akartam a helyzet elől, hogy minden nap kapok egy számomra ismeretlen, de nagyhírű politikustól egy fotót, ahol az ő pénisze látható, és azt mondja, hogy most rám élvezett el" - magyarázta, hozzátéve, félt a rendőrséghez fordulni, és csak két barátnőjének mesélte el Gréczy vehemens közeledését. Tegyük hozzá: természetesen nem mutatjuk meg, de Gréczy olyan perverz képeket is csinált magáról, ami a fenti állítását meglehetősen pontosan és alaposan igazolja. A nő azt írja, 

öt év kellett ahhoz, hogy le tudja zárni magában a történetet. 

"Minden sorstársamnak juttassák el, mert csak ez segíthet rajtunk nőkön, akik áldozatok vagyunk ebben a férfiak által még uralt, beteg világban! Tudja meg mindenki, hogy van kiút, le lehet vakarni az ilyen zaklatót, nem csak csendben tűrni, és bízni abban, hogy majd abbahagyja. Nem rettegni, hogy mikor fog ismét küldeni" - adott tanácsokat sorstársainak levele végén.

Azt már elismerte, hogy ő van a (tegnapi, alsógatyás) képeken

Gréczy Zsolt már tegnap elismerte, hogy ő szerepel a (tegnapi, akkor még csak alsógatyás) képeken, de a zaklatást tagadta. 

Ennek ellenére Gyurcsány Ferenc pártelnök és Barkóczki Balázs, a DK szóvivője védelmébe vette párttársát. Előbbi azt mondta, hogy "a zaklatás onnantól közügy, hogy a vádak bizonyítást nyernek, ez Gréczy Zsolt esetében nem történt meg", utóbbi pedig úgy fogalmazott, hogy "egy képviselőnek is lehet magánélete".

Mint korábban megírtuk, két másik nő - nevét vállalva - elmondta a Borsnak, illetőleg a Pesti Srácoknak, hogy Gréczy Zsolt zaklatta.

L. Simon László, a Fidesz országgyűlési képviselője a Hír TV-ben arról beszélt, hogy Gréczy Zsolt olyan politikus, aki valamiféle erkölcsi magasságról oktatgatta képviselőtársait az országgyűlés kulturális bizottságában. Az ügy emiatt érdekes és fontos igazán, a balliberális politikus példátlan képmutatásáról - bár tegyük hozzá, ilyen fotókkal nőket zaklatni társadalmi státusztól vagy foglalkozástól függetlenül is erősen kifogásolható, akár jogi értelemben is. Gréczy Zsolt tehát erkölcsösségről prédikál rendszeresen, miközben nőket zaklat, akár üzenetekkel, akár zavarba ejtően beteges pornóképekkel.