Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy magyar bűnszervezet tagjai ellen.
Vágólapra másolva!

K. Milán és társai megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2019 második felében több alkalommal közreműködtek Magyarországon, valamint Szlovénia, illetve Horvátország területén tartózkodó illegális migránsok Nyugat-Európába juttatásában. A szállítást néha maguk végezték, máskor sofőröket bíztak meg.

A magyar nyomozók együttműködtek a szlovén és a horvát hatóságokkal, mivel ezekben az országokban 2019-ben több olyan magyar állampolgárt is elfogtak embercsempészés elkövetése miatt, akik tagjai voltak a K. Milán által vezetett, hierarchikusan szervezett, konspiratívan működő, több személyből álló embercsempész bűnszervezetnek.

A csoport tagjainak elfogására győri, soproni és dunaújvárosi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével 2019. december 16-án összehangolt akciót tartottak Sopronban és Mezőfalván.

Előállították a 31 éves K. Milánt, a 21 éves R. Franciskát, továbbá a 35 éves N. Norbertet. Mindhármuk otthonát átkutatták, és az embercsempészésre utaló bizonyítékokat foglaltak le.

A kihallgatások után a bíróság elrendelte a két férfi letartóztatását.

Az ügyben további elfogások várhatóak.