Társkereső hirdetése után csaltak ki egy nőtől százezreket

Vágólapra másolva!
A nő feladott egy hirdetést egy társkereső oldalon, jelentkezett rá egy férfi. Sokat beszélgettek telefonon, a férfi megnyerő volt. Egy idő után kölcsönöket kért a nőtől, aki adott is, két év alatt apránként több mint félmillió forintot utalt a férfi bankszámlájára. A csalót azonban elfogták, vádat emeltek ellene, a komáromi főügyészség azt kezdeményezi, hogy a férfi kapjon felfüggesztett börtönbüntetést, és fizesse vissza a nőnek a pénzt. 
Vágólapra másolva!

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi 2016. áprilisában

álnéven jelentkezett a társkereső hirdetésre,

amit a sértett nő adott fel.

A vádlott és a sértett egymással telefonon tartották a kapcsolatot, a beszélgetések a 2016. év nyarától napi rendszerességűek voltak. A vádlott az özvegy, hosszú ideje egyedül élő sértett szimpátiájának az elnyerését követően

különféle ürügyekkel telefonon kölcsönöket kért tőle

ésszerű határidőbeli visszafizetést ígérve.

A vádlott kéréseit teljesítve a sértett 2016. 09. 26. napja és 2018. július 19. napja között 23 alkalommal utalt tizenkettőezer és ötvenezer forint közötti összegeket a vádlott folyószámlájára, ezek együttes összege 568.000,- Ft.

A vádlottnak valójában nem állt szándékában a sértett által átutalt pénzösszegeket visszafizetni, célja a sértett megtévesztése révén jogtalan haszonszerzés volt,

a sértettel a kapcsolatot 2018. októberétől megszakította.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint kötelezze, hogy fizesse meg a sértettnek az okozott kárt.