Kozma atya a karácsony üzenetéről valamint az ünnep családi jellegéről

Kozma Imre atya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke Petőfi-díj
Petőfi-díj, a közép-európai népek szabadságáért kitüntetés átadása
Vágólapra másolva!
A Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, Kozma Imre atya volt a Hír TV Paletta című műsorának vendége, aki a karácsony üzenetéről valamint az ünnep családi jellegéről beszélt a műsorvezetőnek. Kozma atya a műsorban elmondta, hogy egészséges lélekre van szükség ahhoz, hogy el ne sodródjunk, hogy igazi értékek kapjanak helyet az életünkben. Az isteni igazság úgy néz ki, hogy a rosszat is jóval viszonozza, és ez az érték, ami át tud bennünket is alakítani. Ezt kellene az Istentől megtanulnunk. Az igazság annál van, akiben van elég lelkierő ahhoz, hogy meg tudjon bocsátani.- mondta el Kozma Imre.
Vágólapra másolva!

- mondta el az Irgalmasrend vezetője.

Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője Fotó: Bielik István - Origo

Kozma atya elmondta, hogy bár ma már sokan kereszténység utáni korszakról beszélnek az emberiség és Európa kapcsán is, de

- fejtette ki Kozma atya.

Az Irgalmasrend hazai vezetője arról is beszélt, hogy nagy szükség van arra a csendre, ami kicsit kivon bennünket a sodró világból.

Az, hogy éhesek vagyunk, vannak céljaink, vannak terveink, programjaink. Ezek úgy beosztják az életünket, hogy néha már ki se látszunk belőle.

Pont a csend ezért fontos.

Természetes, hogy a földi dolgok is mozgatnak bennünket, hiszen itt élünk a földön, csak fontos, hogy azok az értékek is beleszóljanak az életünkbe, amik pont a karácsony értékei.

Hiszen az emberek az Istent várták, a Messiást várták Karácsonykor, emlékeztetett Kozma atya.

Az isteni igazság úgy néz ki, hogy a rosszat is jóval viszonozza, és ez az érték, ami át tud bennünket is alakítani. Ezt kellene az Istentől megtanulnunk.

- mondta el végezetül Kozma atya.

Íme a teljes adás: