Az orvosok a mai napig nem tudnak magyarázatot adni arra, hogy élt túl egy 150 méteres zuhanást az a 37 éves férfi, akit 2007 decemberében ért baleset. A legtöbben a vak szerencsével tudják csak magyarázni.

A férfi és harmincéves öccse a New York-i Solow Torony ablakait takarították, amikor az állvány tartókötelei elpattantak. A fiatalabb férfi abban a pillanatban szörnyethalt, amikor a betonba csapódott, testvére azonban nemcsak hogy túlélte a zuhanást, de állítólag ült, amikor a mentők megérkeztek. 

Azonnal kórházba vitték, ahol kilenc műtétet hajtottak rajta végre, emellett annyi vérátömlesztést kapott, ami két ember teljes vérmennyiségének felel meg. A kórházban kómába zuhant, az orvosok pedig meg voltak róla győződve, hogy csak az elkerülhetetlent halogatják. Ennek ellenére a férfi végül magához tért, méghozzá pont karácsony napján. 
Nem tudom, hogy miért vagyok még mindig itt, életben, lábon. Talán ez Isten ajándéka. A gyermekeim úgy gondolják, mindez azért történt, mert soha nem akartam semmi rosszat senkinek – mondta a baleset után néhány évvel.

A szakértők szerint a negyedik-ötödik emeletről kizuhanók ötven százaléka meghal. Tíz emelet zuhanás után ez a szám már gyakorlatilag száz százalék – írja a Bors.