Karácsony első napján marad az esős idő, holnap azonban többet fog sütni a nap. A hegyekben, magasabban fekvő helyeken lehet hózápor is - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Ma, karácsony első napján hajnalban szórványosan, napközben már csak elszórtan alakul ki zápor, a hegyekben hózápor a gyakran erősen felhős égből. Az északnyugati szél ismét megerősödik. Folytatódik a hidegfronti hatás. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Karácsony második napján többórás napsütés várható, változó felhőzettel. Kicsi az esély csapadékra. Reggel gyengén fagyhat, délután +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor, a magasabban fekvő tájakon hózápor is kialakulhat. Élénk lesz az északnyugati szél. 3 és 9 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

A hétvégén változóan felhős időre van kilátás mindkét nap többórás napsütéssel. Az északnyugati szél újra megerősödhet. Tovább hűl a levegő: délutánonként már csak 1 és 6, reggelente -5 és +2°C között alakul a hőmérséklet.