Szén-monoxid-mérgezésben egy budapesti szállodában meghalt a több nemzetközi versenyt is nyert, 27 éves orosz zongorista, Elina Valieva. A szintén orosz állampolgárságú élettársa pedig súlyos állapotban került kórházba - számolt be a Ria Novosti hírportál.

A zongorista halálhírét a magyarországi orosz nagykövetség egyik munkatársa erősítette meg a lapnak. 

December 22-én, a budapesti tartózkodásuk alatt egy szállón történt gázszivárgás következtében meghalt az 1992-es születésű, Ufából származó orosz állampolgár, Elina Valieva - idézte a RIA Novosti az orosz diplomatát, aki hozzátette, hogy a tragédia egy XIII. kerületi régi társasházban levő szállodában történt ott tartózkodásuk első éjszakáján. Társa, a szintén orosz állampolgárságú fiatalember súlyos állapotban fekszik az egyik budapesti kórházban.

Jelenleg az orosz nagykövetség a magyar külügyminisztériummal és a biztosítótársasággal közösen intézi a holttest hazaszállítását, az ügyben pedig természetesen rendőrségi vizsgálat is indult  - nyilatkozta az orosz diplomata.

A rendőrségtől megtudtuk, hogy a gázszivárgást valószínűleg egy rossz fürdőszobai bojler okozta, az idegenkezűséget azonnal kizárták.