Változóan felhős időre számíthatunk, főleg keleten és az Alpokalján hózáporokkal. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, néhol viharos széllökések is lehetnek. Reggel -3, délután +3°C körül alakul a hőmérséklet. Hideg téli időnk lesz - írja a Köpönyeg.

Vasárnap a reggeli rétegfelhőzet megszűnik, és ragyogó napsütés ígérkezik. A kezdetben még erős északnyugati, északi szél fokozatosan veszít erejéből. Reggel -9 és -3, délután -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, csak kevés fátyolfelhőzet jelenik meg az égen. Hó nem lesz. Reggel -6, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

IllusztrációForrás: MTI/EPA//Friso Gentsch

Szilveszter napján napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de csak jelentéktelen hózápor, vagy zápor alakulhat ki. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati légmozgás élénkül meg. Reggel -9 és -1, délután 0 és +6 fok között várható a hőmérséklet, éjfélkor -6, -1 fok valószínű.

Újév napján fokozatosan csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Csak néhol lesz élénk az északias szél. Délután +1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken a hajnalban képződött köd napközben feloszlik, és mindkét nap változóan felhős idő ígérkezik. +3, +4 fok várható délutánonként.