Egy gyrosos a csúcstartó a Nébih legrémisztőbb fogásai közül

Pékség, Budapest, Csepel, Nébih, ellenőrzés
Vágólapra másolva!
Több száz tonna ismeretlen eredetű és veszélyes árut vont ki a forgalomból ebben az évben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, de a legnagyobb fogásuk egy gyrososnál volt, ahol 114 tonna alapanyagot zárolt a hatóság. A hivatal összegyűjtötte 2019 nagy fogásait. 
Vágólapra másolva!

Közleményükben azt írták, a hatóság szakemberei 582 ellenőrzést végeztek, november végéig 124 esetben szabtak ki bírságot, közel 110 millió forint összegben.

Tizenkilenc esetben zártak be azonnal üzleteket,

27 esetben a tevékenység korlátozását rendelték el.

A szakemberek leggyakrabban a lejárt szavatosságú termékek miatt büntettek, ugyanakkor sok esetben a termékek nyomon követésével kapcsolatban is hiányosságok voltak.

Látszólag egy friss pékárukat forgalmazó csepeli pékség kirakata, de a konyhában elképesztő állapotok uralkodtak Forrás: Nébih.hu

Az év egyik legnagyobb fogása egy gyrost gyártó üzemben volt, ahol 114 tonna ismeretlen eredetű alapanyagot zárolt a hatóság. Egy vásáron

száz jelöletlen sertést találtak az ellenőrök, az állatok forgalmazását azonnal betiltották.

Szigorú ellenőrzésnek vetették alá a különböző táplálékkiegészítőket is, az interneten forgalmazott termékekben több esetben is tiltott alapanyagot, például parlagfüvet találtak az ellenőrök.