Elnézést akar kérni tanárától, akit megkéselt az a győri diák, aki egy bicskával támadt rá tanárára.  Mivel börtönben van, egyelőre nem tudja ezt személyesen megtenni, ezért úgy döntött, levelet küld.

Huszonöt nap telt el azóta, hogy egy 17 éves diák a fizikaórán kis híján meggyilkolta tanárát egy győri középiskolában, amiért hármast kapott tőle. A fiú hirtelen kirohanása mindenkit megdöbbentett, annál is inkább, mert korábban mindig illemtudó és visszafogott volt, emellett nagyon jól tanult.

Aznap viszont a fiú nem tudta fékezni a dühét, 

bicskát rántott elő, és többször megszúrta vele tanárát, az 51 éves N. Mónikát. Végül egy osztálytársa fogta le a bevadult diákot, aminek köszönhetően a középkorú nő életben maradt. 

A fiú azóta börtönben várja ítéletét. Jelenleg az elmeorvosi vizsgálat eredményére várnak,  melynek az ügyben perdöntő szerepe van. 

Továbbra is azt mondja, hogy a kardinális pillanatra nem emlékszik. Arra, hogy elindul a tanár felé, még igen, s talán arra is, hogy meg akarta szúrni  – mondta dr. Faragó Péter, a diák ügyvédje.

A gyilkossági kísérlettel gyanúsított H. Andrást első beismerő vallomása óta kétszer, karácsony előtt és múlt pénteken is kihallgatták a rendőrök, emellett szüleit és iskolatársait is. 

Újabb minősítő körülményt róttak a terhére, így az ítéletnél az előre kiterveltség mellett azt is figyelembe fogják venni, hogy a bűncselekményt közfeladatot ellátó személy sérelmére követte el"  – mondta a Borsnak az ügyvéd. A súlyosbító tényezők mellett néhány enyhítő is akad. Figyelembe veszik többek között azt, hogy András fiatalkorú, őszintén megbánta tettét, továbbá az esetleges bocsánatkérést is enyhítő körülményként értékelik. 

A napokban elhatározta, hogy papírra vetné gondolatait, érzéseit, amiket egy levélben juttatna el az osztályának és a tanárnőnek is. Szeretné kiírni a mardosó lelkiismeret okozta állapotot, ami természetesen egyfajta bocsánatkérés is lenne  – árulta el az ügyvéd.