Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy Angyalföldön is kirobbant a háború az ellenzéki oldalon. Miután a XIII. kerületi önkormányzati képviselőnek megválasztott momentumos Kerpel-Fronius Gábor elfogadta Karácsony felkérését a főpolgármester-helyettesi pozícióra, megürült a képviselői mandátuma, ami miatt időközi választás lesz márciusban. A körzetben mind az MSZP, mind a Momentum szeretett volna jelöltet állítani, így máris kész volt az ellenzéki csetepaté. Miután Kerpel-Fronius belement volna, hogy átadja a jelöltállítás jogát az MSZP-nek, a párt országos elnöksége megvétózta a döntését, amely azonban ragaszkodott a körzethez. Erre aztán a XIII. kerületi MSZP közleményben reagált, és szavahihetetlennek nevezte Kerpel-Froniust. Most a főpolgármester-helyettes elmondta az ATV-ben, hogy a helyzet még ennél is súlyosabb, hiszen olyannyira elfajult a viszony, hogy a XIII. kerületi polgármester megzsarolta azzal, hogy nem támogatja a főpolgármester-helyettesi kinevezését, amennyiben nem mond le a Momentum a jelölés jogáról a kerületben.

Kerpel-Fronius Gábor a helyi puskaporos hangulatról az ATV-ben elmondta, hogy a Momentum és az MSZP márciusban külön fog jelöltet indítani.

A főpolgármester-helyettes azzal támadott vissza a helyi szocialisták kemény hangvételű közleményére, hogy "kisstílű mandátumkereskedelemmel" vádolta meg az Angyalföldi MSZP-t. 

A főpolgármester-helyettes beszámolója szerint a helyzet olyannyira elfajult a két párt között, hogy Tóth József  MSZP-s polgármester megzsarolta azzal, hogy ha nem adja át a helyi MSZP-nek a jelölést, akkor a XIII. kerületi polgármester nem szavazza meg a Fővárosi Közgyűlésben Kerpel-Fronius főpolgármester-helyettesi kinevezését.

Bal oldalon Gyurcsány Ferencné, középen Karácsony Gergely, jobbján Kerpel-Fronius GáborForrás: MTI/Kovács Tamás

A főpolgármester-helyettes ezt követően azt próbálta elhitetni a nézőkkel, hogy Pesterzsébet, Zugló és a XIII. kerületi háborús helyzet ellenére mennyire jó a viszonya a Momentumnak az MSZP-vel. 

Na persze, ki hiszi ezt el.

Korábban megírtuk, az újdonsült főpolgármester-helyettes először maga mutatta be az utódját, csak hát Angyalföld szocialista polgármestere nyomás alá helyezte Kerpel-Froniust, hogy adja át a helyi szocialistáknak a jelölés jogát, aminek végül engedett. 

Azonban a Momentum országos elnöksége megvétózta a döntést, és végül Kerpel-Fronius is azt nyilatkozta, hogy 

Ezért ragaszkodunk ahhoz, hogy a megüresedett helyemre az időközi választáson is a Momentum állíthasson jelöltet." 

A helyi szocialisták Facebook-oldalukon reagáltak az ügyre, és csúnyán nekimentek Kerpel-Froniusnak: 

A szavahihetetlen főpolgármester-helyettes és a Momentum egy korábbi megállapodást rúgott fel egyoldalúan. E megállapodás alapján a megüresedett 9. sz. választókerületben az MSZP indíthat jelöltet" - írták közösségi oldalukon.

Majd így folytatták: "A tény, hogy a főpolgármester-helyettes a választást követő 1 hónap elteltével cserben hagyja választóit, megkérdőjelezi komolyságát, hitelességét.  Nem mi fosztottuk meg képviselői helyétől, ő mondott le róla. A népképviselet helyett a pozíciót vállalta"  - fogalmaztak nem túl békülékeny hangnemben a XIII. kerületi szocialisták.