Veronai buszbaleset: kiderült, melyik sofőr vezetett a baleset pillanatában

veronai buszbaleset, kiégett busz, 2017
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Nyomozó Irodánál tett tanúvallomásában egy koronatanú elmondta, hogy nem a balesetben meghalt sofőr vezette a buszt, hanem a másik magyar sofőr. A tanú a tragédia pillanatában a sofőrülés mögött ült.
Vágólapra másolva!

A balesetben meghalt gyerekek hozzátartozói, Szendrei Endre és Krizsány László az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondták el, hogy

az olasz hatóságok meg is vádolták az életben maradt sofőrt, hogy a tragédia pillanatában ő vezette a buszt.

Szendrei Endre és Krizsány László azt mondták, hogy a tragikus utazás során a sofőr mögött ülő ember, a kirándulás főszervezője vallomásáról Vígh Györgynek, a tragédia során gyerekeit elvesztő hős tanárnak a temetésén szereztek tudomást, ahol alkalmuk volt beszélni a főszervezővel. Itt számolt be nekik két évvel ezelőtti, az NNI-n tett vallomásáról. Vígh György idén halt meg, súlyos betegsége volt.

Forrás: AFP/HANDOUT

A beszélgetés közben kiderült, hogy a kirándulás főszervezője már 2017-ben a Nemzeti Nyomozó Irodánál tett tanúvallomásában egyértelműen elmondta, hogy ki vezetett.

2017. január 20-án a Szinyei Merse Pál Gimnázium által szervezett sítáborból hazavezető úton a gyerekeket és hozzátartozóikat szállító busz egy hídpillérbe csapódott az olasz autópályán Verona közelében. A balesetben tizenheten haltak meg.