Ilyen időre számíthatunk az újév napján

Vágólapra másolva!
Míg Európa egyes részein havazás várható, addig hazánkban többnyire száraz időre számíthatunk. 
Vágólapra másolva!

Nyugat- és Dél-Európa időjárását döntően anticiklon határozza meg. Általában kevés a felhő, sokat süt a nap, de néhol tartósabban megmarad az éjszaka képződött köd, és rétegfelhőzet. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. De kontinensünk északi területei fölött, és a Brit-szigetektől délnyugatra ciklonok teszik változékonnyá az időt. Északon, és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén sok a felhő,

és több helyen esik az eső, északkeleten és Izlandon pedig havazik.

Sekély ciklon okoz többször felhős időt a Balkán-félsziget déli tájai fölött, arrafelé szórványosan záporok is kialakulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi és keleti részén +3 és -5 fok között alakul, de az Ural előterében jóval hidegebb van, ott napközben is mindössze -10, -24 fokot mérnek. Nyugat felé haladva egyre enyhébb az idő, a Pireneusi-félszigeten 14, 17 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedden a Kárpát-medence fölött egy hidegfront vonul át, majd szerdán már anticiklon húzódik fölénk.

Magyarországon éjszakára kiderül az ég, csak északkeleten fordulhatnak elő felhősebb körzetek, csapadék nem várható.

Szerdán többnyire gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb északkeleten lehet időnként erősebben felhős az ég.

Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben meg is erősödik, majd szerdán délután mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 7 fok között várható.