Kiderült: magyar baloldali politológus írta a Magyarországot szidó, nemzetközinek mondott jelentést

Vágólapra másolva!
Filippov Gábornak, a Soros-egyetem (CEU) jelenlegi Phd-hallgatójának szóhasználata köszön vissza a Freedom House tegnapi országjelentéséből. Nem véletlenül: maga a baloldali politológus is közreműködött a lejárató anyag elkészítésében. Minden eddiginél átlátszóbb támadást produkáltak Soros Györgyék Magyarország ellen. Egy magyarországi, baloldali, Soros fizette politológus kiküldi a jelentését külföldre, a külföldi Soros-szervezet megírja, aztán a magyarországi baloldali propagandamédiumok megjelentetik, mondván, ez rémületes, már a külföldi, "független" szervezetek is bírálják Magyarországot.
Vágólapra másolva!

A Freedom House (FM) tegnap előállt a posztkommunista államokról adott éves jelentésével. Nagy meglepetés azonban nem volt a végeredményben: a "Soros György üzenőfüzeteként" funkcionáló szervezet ismét megállapította, hogy Magyarországon minden borzasztó. A baloldali újságok nagy lelkesedéssel közölték a hírt, miszerint egy nemzetközi független cég szerint "Magyarország már nem demokrácia, hanem hibrid rezsim". Ez utóbbi - valljuk be, enyhén butuska - kifejezés azonban több mint árulkodó, ugyanis jó ideje szerepel a baloldal kommunikációs eszköztárában.

Két éve hibrid rezsimeznek

A hibrid rezsimezés Filippov Gábor baloldali politológustól ered, aki a Fidesz-KDNP pártszövetség győzelmével zárult 2018-as parlamenti választás után "A hibrid ellenforradalom kora" címmel publikált egy írást a 24-en. Cikke nagy sikert aratott a baloldali értelmiségi körökben, Vona Gábor volt Jobbik-elnök egyenesen rajongott érte.

Nem véletlen, hogy éppen ez a kifejezés köszön vissza a Freedom House tegnapi jelentésében: Filippovot szerzőként tüntetik fel az anyag végén.

Az érdekes összjáték nem csak a szavak szintjén fedezhető fel: Filippov jelenleg is Soros György egyetemének, a CEU-nak a Phd-hallgatója.

Hogy mennyire minősíthető pártatlannak a Soros-féle szervezet értékelése, azt jól mutatja, hogy a szerkesztői gárdában szerepel Csáky Zselyke, a szervezet európai és eurázsiai kutatási igazgatója is, akinek szintén sikerült felkerülnie a CEU, azaz Soros egyetemének a honlapjára.

Forrás: Orig

Diktatúráznak - már megint

Nem nehéz észrevenni a magyar baloldal kommunikációja és a Freedom House jelentésében foglaltak közötti hasonlóságot. Mint ismert, a baloldali politikusok a koronavírus-törvény elfogadása kapcsán rendszeresen diktatúrázva támadták a járvány, és annak gazdasági hatásai ellen harcoló magyar kormányt. Csütörtöki nagycikkünkben összeszedtük a legabszurdabb kijelentéseiket.

És persze megint külföldre járnak árulkodni.

Foglaljuk össze végül: a pesti Soros-egyetem doktori hallgatója meg a kutatási igazgatója összeállít egy jelentést Magyarország ellen, amit egy külföldi Soros-szervezet megjelentet, majd a magyarországi baloldali médiumok (köztük Soros blogja) közlik mint független nemzetközi jelentést.

Tényleg azt gondolják, hogy ez nem tűnik fel senkinek?