Bozótvágókéssel támadtak rá egy 42 éves, háromgyerekes családanyára december 30-án késő délután a kőbányai Harmat utcában, egy társasházi lakásban. Hiába vitték kórházba, belehalt a szúrkálásba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 24 óra alatt elfogták a 22 éves K. Dánielt, akit a gyilkossággal gyanúsítanak. 

A gyilkosság után a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés gyanúja miatt indított nyomozást akkor még ismeretlen tettes ellen, aki elmenekült a helyszínről. A nyomozók hamar rájöttek, ki lehet a gyilkos, ezért elfogatóparancsot adtak ki és hajtóvadászatot indítottak a 22 éves budapesti férfi ellen. A fotóját is közzétették, hátha látja valaki.

Végül tegnap, december 31-én 18:20 perckor a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együtt a nyomozók a XVII. kerületben elfogták.

K. Dánielt emberölés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A BRFK 11 órás sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a férfi nem konyhakéssel, hanem egy machétével gyilkolta meg a családanyát, akinek mindhárom gyereke otthon volt a támadás pillanatában. A rendőrök azt is elmondták, hogy a gyilkos és az áldozat ugyanabban a lépcsőházban lakott, de nem voltak közvetlen kapcsolatban egymással.